"Βρήκα ευήκοα ώτα, καθώς και ανθρώπους που αναζητούν λύσεις και όχι προβλήματα" στις έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που επισκέφθηκα τόνισε ο Ευ.Τσακαλώτος προσερχομενος στο Eurogroup, προϊδεάζοντας για θετικό κλίμα στη συνεδρίαση ως προς την Ελλάδα. Εκτίμησε δε ότι δεν θα συζητηθεί το Ασφαλιστικό.

Αν και όντως στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup δεν αναμένεται εκτενής συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα, ενημέρωση θα υπάρξει για αρκετά "ανοιχτά κεφάλαια" και τουλάχιστον επιγραμματικά θα τεθούν πολλά θέματα, όπως της πρώτης αξιολόγησης και του ρόλου του ΔΝΤ με τον Ντάισελμπλουμ να δηλώνει ότι η Αθήνα αναγνωρίζει την αναγκαιότητα συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα.

Άλλωστε, οι πληροφορίες θέλουν τις Βρυξέλλες να μην βιάζονται για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να προτίθενται να εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια και μαζί και τα μέσα πίεσης, καθώς βρίσκονται στο τραπέζι πολύ κρίσιμα ζητήματα όπως αυτό του Ασφαλιστικού. Υπερ της τακτικής αυτής λειτουργεί και το ότι δεν υπάρχει κάποια μεγάλη πληρωμή χρέους από την πλευρά της Ελλάδας άμεσα.

Τσακαλώτος: Βρήκα ευήκοα ώτα

"Μόλις επισκέφθηκα έξι πρωτεύουσες όπου συζήτησα με έξι Υπουργούς Οικονομικών την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος και θέματα ευρύτερου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, τόσο οικονομικού, όσο και μη οικονομικού. Όπου κι αν πήγα, βρήκα ευήκοα ώτα, καθώς και ανθρώπους που αναζητούν λύσεις και όχι προβλήματα" δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο κ. Τσακαλώτος.

Σε ερώτηση κατά πόσο αναμένει πρόοδο κατά τη σημερινή συνεδρίαση ως προς τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, ο ίδιος απάντησε: "Όχι σήμερα, δε νομίζω ότι συγκαταλέγεται στα θέματα προς συζήτηση".

Newsroom ΔΟΛ