Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ζητώντας συνάντηση με τον Γ.Στουρνάρα, ενώ έξω από τον Αρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν οι δικαστικοί.

Δύο πανό έστησαν έξω από την ΓΑΔΑ αστυνομικοί, στα οποία αναγράφονται τα συνθήματα: «Οι δεσμεύσεις λησμονήθηκαν» και «Όχι επιστροφή στις μαύρες ημέρες».

Οι ένστολοι σκοπεύουν να στείλουν επιστολές στους αρχηγούς των κομμάτων, συναντήθηκαν ήδη με τις ηγεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ την Πέμπτη θα συγκεντρωθούν στο Καλλιμάρμαρο.

* Το μεσημέρι συναντήθηκαν και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δικαστικοί, γιατροί, πανεπιστημιακοί και ένστολοι, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια στο πλαίσιο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ.

Έξω από τον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκαν τα μέλη των έξι δικαστικών ενώσεων (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ένωση Μελών Νομικού Συμβουλίου τού Κράτους) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών.

Στάση εργασίας από τις 11:00 ώς τη λήξη του ωραρίου πραγματοποίησαν την Τετάρτη και οι νοσοκομειακοί γιατροί, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Το απόγευμα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συσκεφθούν για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Την Πέμπτη, οι ένστολοι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στο Καλλιμάρμαρο, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο «λευκής απεργίας».

Προς απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα κατευθύνονται και οι πανεπιστημιακοί. Στη συνεδρίαση της ΠΟΣΔΕΠ κατέθεσαν πρόταση για μία πρώτη 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα εν μέσω εξεταστικής περιόδου. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι καθηγητές των ΤΕΙ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε πενθήμερη απεργία από τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, σήμερα, Τετάρτη συνεδριάζουν οι πρυτάνεις με φόντο τις επικείμενες περικοπές στις αποδοχές των πανεπιστημιακών.

Σε τετράωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν οι εφοριακοί, διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου τους.

Παράλληλα, ζητούν ενημέρωση από τον υπουργό Οικονομικών, για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τις υπηρεσίες τους, κατά τη συνάντηση μαζί του, την προσεχή Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ), οι εφοριακοί συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους και με όλη την κοινωνία, ενάντια στους άδικους φόρους και τα χαράτσια, τη διάλυση των υπηρεσιών, τις νέες μειώσεις στους μισθούς, τις απολύσεις μέσω εφεδρειών.