Άμεση αναγνώριση των υπηρέσιών των εργαζομένων σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα και την ικανοποίηση του αιτήματος για την πλήρη και τη δίκαιη εργασιακή τους αποκατάσταση, ζητά η ΓΣΕΕ. 
Σε μια εποχή που η ανεργία αυξάνεται θεαματικά, είναι «ιδιαίτερα προκλητικό και απαράδεκτο να απολύονται εργαζόμενοι» τονίζει η Συνομοσπονδία. 
Επίσης, με αφορμή τακτική συγκεκριμένης εταιρείας η ΓΣΕΕ διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα αντιπαλέψει με κάθε τρόπο εργοδοτικές μεθοδεύσεις, που στο βωμό του κέρδους περιφρονούν βάναυσα τους εργαζόμενους.
Την Τρίτη το προεδρείο τη ΓΣΕΕ θα έχει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Λούκα Κατσέλη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουτρουμάνη, στα γραφεία της Συνομοσπονδίας.
Ειδικότερα όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της «συμπαρίσταται στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων σε θέσεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα».
«Σε μια εποχή μάλιστα που η ανεργία και ειδικότερα των νέων αυξάνεται θεαματικά, είναι ιδιαίτερα προκλητικό και απαράδεκτο να απολύονται εργαζόμενοι, που προσέφεραν υπηρεσίες, με μειωμένο εργατικό κόστος και σε ορισμένες περιπτώσεις ανασφάλιστοι» προσθέτει η ΓΣΕΕ και καταλήγει: 
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση αναγνώριση των υπηρέσιών τους και την ικανοποίηση του αιτήματος για την πλήρη και τη δίκαιη εργασιακή τους αποκατάσταση».